Cuvantul cautat:  
Home Page
Index Termeni / Cuvinte
Acord Utilizare
Contact


abăgamare : dex online, definitie, explicatie, cuvant

1. produce mai multe efecte 2. In biologie efecte multiple a unei gene, hormon, etc.(fr. pléiotropique, en. peiotropic)
– dublu – ALGEZIMETRÍE s.f. Determinare a intensității excitației necesare provocării unei senzații dureroase. [< fr. algesimétrie, cf. gr. algesis – durere, metron – măsură].
(Persoana) care nu a obtinut un titlu în urma absolvirii unei institutii de invatamant superior. Fara calificare intr-un domeniu anume. Antonim al adjectivului titrat.
– dublu – ANTECÁLĂ s.f. Parte a calei unei nave care se găsește sub nivelul mării. [< it. antecala].
– dublu – (scrierea corecta este cu diacritic pe s, deci sh). Def. : bagheta de care pictorii isi sprijina mana cand vor sa traga contururi precise sau linii drepte. am intalnit acest cuvant intr-o serie de 7 biografii de pictori impresionisti apartinand unui biograf de marca din lumea scriitorilor francezi, pe nume Henri Perruchot, traduse in romaneste de Irina Fortuneanu.
2. (jur.; despre o persoana) care indeplineste conditiile cerute de lege pentru a exercita un anumit drept. cf. fr. habile, lat. habilis
??
????????
??????????????????????
???????????
?
????
????
????
????
???
(? – gen, numar...) Denumire data in imprejurimile Focsanilor (satele Urechesti, Cucova, Orbeni, etc.) clestelui de scos cuie (cu falcile rotunde, a nu se confunda cu patentul).
1.onestitate, corectitudine, probitate, integritate 2. virtute, nevinovăție, puritate, catstitate, candoare, sinceritate 3. stimă, respect, prețuire, onoare, vază, credit, 4. elogiu, laudă, mărire, omagiu, slavire 5. cadou, dar, bacșiș, plocon, atenție, peșcheș
1. (inform.) simbol destinat a identifica un corp de date 2. (mar.) aparat pentru identificarea aștrilor
2. (mar.) aparat pentru identificarea aștrilor

1. Posedare a unor informații speciale. ◊ A lua ~ de ceva – a se pune la curent cu ceva. A aduce la ~ – a informa pe cineva despre ceva. In ~ de cauză – cu competență. 2. la pl. Totalitatea informațiilor pe care le deține o persoană. Cunoștințe vaste. 3. Persoană cunoscută. A face ~ – a cunoaște pe cineva.
(-mia-) s. f., art. dúpă-amiáza, g.-d. art. dúpă-amiézii (-mie-); pl. dúpă-amiézi, art. dúpă-amiézile
7.China
?
'
'
'
'
)
27
Чем более
?
...
...
?
™ – „cuvant” format din literele T si M (TM) ce poate fi folosit in unele denumiri de firme, jocuri pe calculator, seriale TV, si chiar de produse cosmetice, alimentare, industriale etc.
.
(-tai-) s.n., pl. containere
1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie.
1. Procedeu in urma căruia animalul(porc, miel, vită)ce urmeaza a fi sacrificat iși pierde simțurile.
788
1 (inlimba engleza) Buna 2 (citire) helau 3 cuvant recunoscut in intreaga lume
...
1=1123
.
...
?
..
..
....
1. forma extrema a vegetarianismului care nu accepta in alimentatie nici un fel de hrana animala cum sunt laptele si ouale.
'
27
'
"
'
..
/
'„
'
)
!(()
'");
268435455
-268435455
-1.0
65536
прогул
набивной
...
1. frica de homosexualitate sau frica de homosexuali 2. adversiunea ,dezaprobarea ,discriminarea ,ura față de homosexualitate si față de persoanele de această orientare sexuala Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie homo (același) și phobos (teamă). Radicalul homo nu trebuie confundat cu cuvântul latinesc homo (om)
???
, -ă, s.m. și f., adj.-(persoana) care și-a părăsit definitiv patria. /fr. emigrant/
..........
..........
..........,,,,,,,,,,,,,,,,,..........
1 țintirim 2 cimintir
?
?
1. Bucătă din materie fecală.
1. (med.) perioadă în evoluția unei boli caracterizată prin ameliorarea simptomelor și afectării diferitelor organe.
Ł, simbol pentru liră sterlină.
$, simbol pentru dollar.
(-ez) vb.- a lucra impreuna cu altul, a colabora./din conlucra/
(-de-o) s. f., g.-d. art. videocámerei; pl. videocámere
(-ras-cop/-ra-scop) s. n., pl. verascoápe
1.belsug,avutie,tezaur, comoara.
1. un biocombustibil cu caracteristici identice cu ale motorinei ce se obține prin transesterificarea uleiurilor vegetale și poate fi folosit pentru orice motor DIESEL, fără nicio modificare a acestuia, obținându-se aceleași performanțe, cu același consum de carburanți.
http://instalatiebiodiesel.cabanova.ro/page2.html
1) (în Moldova și Muntenia medievală) Persoană având misiunea de a dirija și supraveghea munca la o moșie boierească; vechil. 2) (la curtea unui demnitar) Conducător al curtenilor și slujitorilor. 3) pop. Conducător al călușarilor sau al unei cete de colindători. /Provine din limba ebraica veche: *bth a se increde, a avea incredere
1
1
1
1
1
1
(1)a zbura
1) -ĭ pron. m. la acuz. pl. Enclitică îld. îĭ: nu-ĭ daŭ pe eĭ.
2) -ĭ pron. m. și f. la dativ sing. Enclitică îld. îĭ: luĭ, eĭ nu-ĭ daŭ nimica.
3) -ĭ verb. Est. Enclitică îld. îĭ (e, este): nu-ĭ nimica.
2) *drog n., pl. urĭ (fr. drogue, d. ol. droog, germ. trocken, uscat; it. sp. droga). Substanță chimică, farmaceŭtică orĭ de văpsitorie.
1................2.................3................4...............5..................6................7...............8...............9
Acțiunea de a saŭ de a se înmulți. Aritm. Operațiunea care înmulțește saŭ care care din doŭă numere numite înmulțit și înmulțitor formează alt număr numit produs
????????

Rezervari Hoteluri
Booking.com

Home Page | Index Termeni / Cuvinte | Acord Utilizare | Contact |